Facebook

Pyszne bezy na naturalnych składnikach – możecie już je kupić w Wilanowie

Z0baczcie, jaką mamy cukiernię w Wilanowie!

„Hrabina chce jeść”

ul. Syta 110:)

Specjalnością cukierni „Hrabina chce jeść”  są bezy, ciasta i torty na każdą okazję. Możecie zamówić tort wybierając z gotowej oferty lub opowiedzieć  w cukierni o swoich słodkich marzeniach. „Hrabina chce jeść” jest jak manufaktura. Wyszukane receptury, nowe oblicza tradycyjnych smaków, doświadczenie i innowacja cukierników. Do produkcji wypieków stosuje się tam wyłącznie naturalne produkty, bez chemicznych ulepszaczy i przetworzonych produktów spożywczych.

Słodkości do wyboru, do koloru:

TORTY
KAJMAKOWY
tort o maślanej konsystencji, wypełniony serkiem mascarpone i karmelem na podstawie z jasnego biszkoptu, mocno nasączony alkoholem, opruszony prażonymi migdałami
CZARNOLAS
tort powstały z połączenia czekoladowego biszkoptu z wiśniami zanurzonymi w alkoholu oraz kremu z gęstej śmietany i sera mascarpone, opruszony migdałami
CARMAGO
wyrób oparty na esencji wiśni w alkoholu, masy czekoladowo mascarponowej, ze spodem z biszkoptu czekoladowego, cały oblany gorzką czekoladą
MAKOWY
puszysty biszkopt z makiem nasączony wódką i skondensowanym mleczkiem przekładany delikatną masą makową
ORZECHOWY
puszysty biszkopt nasączony wódką orzechową przekładany delikatną masą na bazie serka mascarpone, orzechów włoskich i gorzkiej czekolady
MAKOWO – ORZECHOWY
aromatyczny tort przygotowany na bazie orzechowej nalewki wraz z orzechami włoskimi, serka mascarpone, gorzkiej czekolady i biszkoptów makowo – orzechowych
CYNAMONOWY
delikatny wypiek przekładany warstwami cienkiego kruchego ciasta cynamonowego i nadzieniem z bitej śmietany oraz serka mascarpone
CZEKOLADOWO – BEZOWY
delikatna beza wypełniona kremem z ciemnej czekolady i obłożona paluszkami bezowymi
TORT Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z JAGODAMI
jasna, delikatna beza przekładana kremem z białej czekolady i jagodami, całość pokryta paluszkami bezowymi
TORT Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z TRUSKAWKAMI
jasna, delikatna beza przekładana kermem z białej czekolady i truskawkami, całość pokryta paluszkami bezowymi
TORT CAPPUCCINO
tort na fundamencie naparu kawowego, serka mascarpone oraz jasnego biszkoptu posypanego orzechami arachidowymi
TORT TIRAMISU
ciemny biszkopt nasączony mocną kawą espresso i winem marsala, przekładany masą z mascarpone i opruszony kakao
TORT BANANOWY
na bazie kremu mascarpone, orzechów włoskich i świeżych bananów, a wszystko na cienkiej, delikatnej bezie
TORTY NA SPECJALNE OKAZJE: wesela, chrzciny, urodziny, komunie
cena od 60 zł za 1kg (dodatki: zdjęcie na tort 50 zł, figurka 100 zł)

BEZY
•       POMARAŃCZOWO – MIGDAŁOWA
•       KAWOWO – DAKTYLOWA
•       MALINOWA
•       TRUSKAWKOWA
•       MANGO-PAPAYA
•       PORZECZKOWA
•       LAWENDOWA
•       NUTELLA-BANAN
•       JAGODOWA
•       CZEKOLADOWA
•       NOWOŚĆ! WIŚNIOWA
•       NOWOŚĆ! ŻURAWINOWA
•       NOWOŚĆ! AMARETTO
•       NOWOŚĆ! PISTACJOWA
•       NOWOŚĆ! GREJPFRUTOWA
MINI BEZY w tych samych smakach

SERNIK
wypiek na cienkim, kruchym cieście, przygotowany na bazie delikatnego sera, z łagodnym aromatem pomarańczy i cytryny
SERNIK Z JAGODAMI I GALARETKĄ Z CZARNEGO BZU na spodzie z płatków owsianych (ciasto z ograniczoną ilością cukru)
SERNIK NA ZIMNO
NOWOŚĆ! SERNIK Z ZIELONĄ HERBATĄ FIT
lekki twaróg z mleczkiem kokosowym, limonką i zieloną herbatą
SZARLOTKA
wyrób na kruchym cieście z jabłek deserowych, słodzonych miodem, z dodatkiem goździków i cynamonu
NOWOŚĆ! SZARLOTKA ORKISZOWA (ciasto z ograniczoną ilością cukru)
wyrób na kruchym cieście z jabłek deserowych, wypiekana z mąki orkiszowej z dodatkiem goździków i cynamonu
CIASTO MARCHEWKOWE (ograniczona ilość cukru)
TARTA truskawkowa, malinowa, borówkowa ( w sezonie ), cytrynowa
DROŻDŻÓWKI z nadzieniem do wyboru: ser , brzoskwinia , śliwka, mak, truskawka

LODY:
RZEMIEŚLNICZE LODY wysokiej jakości wytwarzane według tradycyjnych receptur już od 25 lat. Świeże, pełne mleko, śmietanka, cukier, pasteryzowane żółtka i najlepsze dodatki smakowe, takie jak pistacje z Bronte, orzechy laskowe z Piemontu, włoskie z Capri, czekolada belgijska, wanilia z Madagaskaru, mają wiodącą rolę. Sekretem smaku są surowe zasady: świeże mleko, świeża śmietanka i świeże pasteryzowane żółtka oraz tylko świeże owoce sezonowe, jako podstawa do sorbetów.
SMACZNIE i ZDROWO!

Smaki m.in: bakaliowe, chałwowe, solony karmel, ciasteczkowe, waniliowe, czekolada ze śliwką, truskawka, malina, mango.

Polecamy, sami jadamy tam bezy i inne słodkości:) W cukierni znajdziecie też pieczywo na zakwasie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twoje imię

Imię jest wymagane

Wpisz poprawny adres

Adres email jest wymagany

Wpisz treść komentarza

Gazeta Wilanowska © 2017 All Rights Reserved

Made by MEDIAPUNTO

Powered by WordPress